Det är inte ofta man ställer sig i köket och gör mintkyssar, men det hör julen till. För fyra år sedan beslutade jag mig för att lära mig lyckas med mintkyssar, och det tog 3-4 omgångar men nu så kan jag! Bara att jag måste leta reda på mina anteckningar från då och lära mig "på nytt" då det var så längesen sist. Tänkte dela med mig av receptet samt mina tips och trix för att lyckas.

1 dl vatten
1/4 tsk ättiksprit
4 dl florsocker
5 droppar pepparmyntsolja

Häll upp vatten och ättiksprit i en kastrull, och rör ner florsockret. Koka upp massan under omrörning på låg temperatur tills den håller trådprovet. (Då och då kan man lägga en droppe smet på bänken bredvid så att man inte bränner fingrarna när man tar droppen. Sätt droppen mellan fingertopparna, dra isär flera gånger. "Tråden" som bildas bör kunna sträcka sig ca 2 cm.)

Häll då sockerlagen i en skål och rör med gaffel så det kommer luft i smeten. (Det har inte misslyckats för att massan är genomskinlig, ju mer man rör desto mer vitnar den) Smeten ska vitna och bli slät, smidig och fast, då är det dags att blanda i pepparmyntsoljan. Placera skålen i vattenånga/vattenbad och rör så massan blir seg och tjockflytande. (Blir massan grynig och torr så häll i lite, lite vatten så blir smeten slät och fin igen) Klicka ut massan med hjälp av teskedar på bakplåtspapper och låt stelna. Smält sedan mörk choklad och dutta på efter behag.
Godis, Jul, Recept,