Aldrig lagat kassler förr, men det gjorde jag idag. Åt kassler för ett tag sedan på jobbet och fick smak för det, det var så längesen och påmindes om hur gott det är! Så kasslern är inhandlad sedan länge, och nu äntligen blev den tillagad. Tänkte delge receptet på hur jag gjorde min.
 
Kasslergratäng med potatismos
 
600g kassler
1 blomkålshuvud
1 litet broccolihuvud
3 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
salt + peppar
riven ost
 
800 g potatis
1-1,5 dl mjölk/grädde
smör
muskotnöt
salt + vitpeppar
 
Skär upp broccolin och blomkålen i buketter och koka upp i lättsaltat vatten tills de är nästan klara. Medan du väntar, skär upp kasslern i skivor och lägg skivorna på varandra och på rad i en smord ugnsform. Rör ihop creme fraiche med grädde, salt och peppar. Lägg upp broccolin och blomkålen på sidan om och lite över kasslern i ugnsformen, och häll creme fraichen och grädden jämnt över i hela formen. Toppa med riven ost, och grädda gratängen i ugnen på 200 grader tills den fått färg, jag körde den på varmluft sista stunden.
 
Medan du väntar, skala och skär varje potatis i fyra delar, och koka upp i saltat vatten. Häll av vattnet när de är tillräckligt mjuka, och mosa den direkt i kastrullen med hjälp av elvisp. Värm upp mjölken/grädden lite och blanda i potatismoset ihop med smör. Smaka av med salt, vitpeppar och riven muskotnöt. Blanda och servera ihop med gratängen.
 
Middag, Recept,