Tänkte delge en liten uppdatering på hur allt går, nu såhär i vecka 30. Mina sammandragningar har blivit värre och värre och det känns som att jag ständigt går med en spänd och ansträngd fotboll till mage. Sen en vecka tillbaka har jag haft fyra förvärkar.
 
Men om vi ska fokusera på det positiva, så mår jag förutom det bra. Mina järnvärden ligger perfekt, ingen urinvägsinfektion eller annat konstigt i urinen, perfekt blodtryck, och jag är fortfarande sluten. Blodsockret kunde varit bättre men så är det som diabetiker och gravid, det blir väldigt mycket svårare att ha under kontroll då insulinbehovet ökar i rask takt med graviditeten, så jag har lite att jobba på men de viktiga värdena (långtidsvärdet) ligger ändå på bra nivå. Har gått upp ca 11-12 kg hittills vilket de är nöjda med på specialistmödravården där jag går.
 
Bebis är totalt vild i magen. Det sparkas och boxas och nu har hon börjat sträcka på sig ordentligt så det slår och drar på två olika sidor av magen samtidigt. Hon sparkar inte bara längre, utan hon trycker ut en fot och låter det vara uttryckt en längre stund så hela magen spänner. Ibland undrar man verkligen vad fasen hon pysslar med där inne. Kan känna var hennes huvud är ibland, följer med handen längs hennes kropp och buffar lite på henne, då buffar hon tillbaka. Hennes puls ligger på lugna 130-135 och hon ligger perfekt i mitten på storlekskurvan, vilket innebär att hon nu bör vara ca 40 cm lång och väga 1,5 kg. (Ibland kan jag googla på bilder på för tidigt födda barn som föds i den veckan jag befinner mig i, eftersom hon borde vara ungefär lika stor, och bara förundras.)
 
Pågående projekt nu är att tvätta alla hennes kläder och textilier i bebisvänligt tvätt- och sköljmedel. Har hittills tvättat vitt, vitt med färgat mönster, vitt med svarta/gråa mönster samt beige/gul. Försöker boa här hemma så mycket kroppen tillåter: Rensa och sortera igenom saker i garderober osv, nu när jag ändå bara går hemma. Jag håller även på att förbereda mig mentalt inför förlossningen, för att våga ta mig igenom det hela. Det är ca 70 dagar kvar nu tills hon förväntas komma och det är så overkligt.
Gravid,

Kommentera

Publiceras ej